Tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken

Voordat je een nieuwe keuken koopt, denk je veel na over hoe je ‘m wil hebben. Je bedenkt wat je wel en niet wilt, kijkt eens goed om je heen en bepaalt wat je er voor over hebt. Dat zou genoeg moeten zijn, zou je denken. Toch zijn er nogal wat zaken die wel eens over het hoofd worden gezien. Dat kan hele vervelende consequenties hebben. We hebben hier 4 tips waar je beter op kan letten.

Keukenverlichting

Licht in je keuken is heel belangrijk. Dat merk je als geen ander als je een keuken hebt: met goede spotjes zie je veel en zonder goede spotjes ontstaan er gevaarlijke situaties. Je ziet dan bijvoorbeeld niet goed waar je mee bezig bent of ziet bepaalde dingen over het hoofd.
Toch wordt verlichting in de keuken nog wel eens over het hoofd gezien. Logisch, want in de showroom zie je een zee van licht. Dan valt het niet zo op dat een keuken maar matige verlichting heeft. Zodra de keuken is geplaatst, beginnen de problemen.
Let daarom goed op de verlichting in de showroomkeuken. Kun je daar onverhoopt weinig aan doen? Kies dan voor een krachtige keukenlamp die het slechte licht compenseert: zo wordt je keuken toch iets veiliger!

Afzuigkap

Een afzuigkap kan veel geld kosten. In de showroom zie je vaak mooie afzuigkappen die ook nog eens goed hun werk lijken te doen. Maar… in een keukenzaak heb je niet te maken met echte keukendampen, waardoor je een afzuigkap nooit goed kunt testen. Daarom bestaat de kans dat er een afzuigkap gekozen word die niet voldoende vermogen heeft. Je blijft dan altijd met vervelende etensgeuren zitten. Belangrijk is ook het aantal bochten en type buis alsmede de afstand in het afvoerkanaal van belang zijn voor de afzuigkwaliteit.                                                                          Voorkom dat probleem en kies voor een praktische afzuigkap met voldoende vermogen. Vaak betaal je dan iets meer, maar dat vergeet je zo. Een stinkende keuken confronteert je daarentegen elke dag weer met je miskoop…

Professionaliteit

Wie een keuken koopt, is al gauw € 10.000 of meer kwijt. Dat is niet niks. Daarom zijn er veel consumenten die aan alle kanten wat van de prijs proberen af te krijgen. Sommige consumenten kopen een showroomkeuken, anderen kiezen voor goedkopere apparatuur en weer anderen pakken de keuken dan zelf wel aan. Dat laatste is goed mogelijk als je een beetje handig bent. Maar als je een beetje niet handig bent, kun je grote problemen veroorzaken. Wat dacht je van elektrische schokken, brandgevaar en lekkende leidingen? Loopt dat niet zo’n vaart? Grote kans van wel! En iets wat op het eerste gezicht goed lijkt, kan na jaren toch defecten vertonen – met alle gevolgen van dien.
Kies dus voor professionaliteit. Je kunt de keuken laten zetten door een professionele vriend, door een specialistisch bedrijf of gewoon door de monteurs van je keukenzaak.

Kookeiland

Het kookeiland is erg in trek. Logisch, want het is een trend, een luxeproduct en gewoon een mooie oplossing. Toch zijn er consumenten die zo graag een kookeiland willen dat ze de rest vergeten. Dan kopen ze een kookeiland en komen ze er later achter dat ze toch wel erg weinig bewegingsruimte of opbergmogelijkheden hebben…
Wees daarom nuchter en koop alleen een kookeiland als er echt ruimte voor is. Zorg bovendien dat je kookeiland zo wordt geplaatst dat je de keukendriehoek (koelen spoelen koken) volledig kunt blijven benutten. Dat is ergonomisch en gewoon comfortabel!

Ons advies

De bovenstaande tips kunnen je het idee geven dat je alles zelf maar moet uitzoeken en dat een keukenzaak je geen deskundig advies geeft. Dat is natuurlijk niet zo. Wiggers Keukens kan het aankoop proces begeleiden van slopen tot koken. Wij adviseren u volledig en eerlijk, zo dat u de keuken krijgt wat u in gedachten had en het betaalbaar blijft. Voor alles is een oplossing te vinden.

 

Het officele logo van wiggers keukens in Winterswijk