Werkbladen

Graniet

Graniet is een stollingsgesteente dat miljoenen jaren geleden door de natuur is gevormd. Een werkblad van graniet geeft een keuken een fraaie, luxe uitstraling. Het is hard en decoratief materiaal. De meeste granietsoorten zijn relatief grof van structuur, daarom zal het vaak kleine oppervlakteputjes
vertonen, zeker bij strijklicht. Dit is geen teken van mindere kwaliteit, maar een eigenschap van het natuurlijke product. Ook kleur- en structuurverschillen zijn inherent aan alle soorten graniet. Het merendeel van de werkbladen dat in graniet wordt geleverd, heeft een gepolijst oppervlak (hoogglans).
Niet alleen geeft dit een luxueuze uitstraling, maar heeft ook als voordeel dat de toplaag sterk is afgedicht. Hierdoor is het minder gevoelig voor het indringen van vlekken. Enkele granietsoorten zijn ook te verkrijgen met een mat oppervlak. Hierin hebben we drie varianten; gezoet (matglans), anticato (gevlamd) en leather (geborsteld). Door het matte oppervlak ontstaat er een relatief open toplaag. Zeker de eerste maanden zijn deze soorten gevoeliger voor vlekken. Dit zal na verloop van tijd verbeteren, maar het materiaal zal hierdoor ook wat donkerder van kleur worden

Composiet

Composiet is een industrieel vervaardigd, steenachtig materiaal gebaseerd op kwarts. Een werkblad van composiet kan uw keuken niet alleen een strakke moderne uitstraling geven, maar ook een nostalgische look of juist een klassieke uitstraling Hierdoor is composiet momenteel het meest populaire werkblad in de keuken.  Mede door zijn praktische eigenschappen. Composiet is behoorlijk constant van kleur en structuur, maar doordat het bestaat uit natuurlijke basisstoffen, zijn kleur- en structuurverschillen ten opzichte van kleurstalen (monsters) niet uit te sluiten. Het merendeel van de werkbladen dat in composiet wordt geleverd, heeft een gepolijst oppervlak (hoogglans). Niet alleen geeft dit een luxueuze uitstraling, maar heeft ook als voordeel dat de toplaag sterk is afgedicht. Hierdoor is het minder gevoelig voor het indringen van vlekken. Enkele composietsoorten zijn ook te verkrijgen met een mat oppervlak. Hierin hebben we drie varianten; gezoet (matglans), anticato (gevlamd) en leather (geborsteld). Door het mat oppervlak ontstaat een relatief open toplaag. Zeker de eerste maanden zijn deze soorten gevoeliger  voor vlekken.

Keramiek

Keramiek is een industrieel vervaardigd product gebaseerd op klei, dat onder extreem hoge temperaturen wordt gebakken. Keramiek heeft de allure van natuursteen, oogt stoer en natuurlijk. De kleuren komen altijd mooi uit. Keramiek is fijnkorrelig van structuur en over het algemeen zeer constant van kleur. Voordeel is dat keramiek zeer onderhoudsarm en krasbestendig is. Het is ook zeer hittebestendig. Het nadeel is dat het gevoelig is voor zuren, harde schuurmiddelen en agressieve chemische producten. Verder is het goed om te weten dat een keramiek werkblad minder goed bestand is tegen puntbelasting. Scherpe voorwerpen die hard neerkomen op het keramiek, kunnen dus schade veroorzaken (schilfers).

Belgisch en Spaans hardsteen

Hardsteen is een afzetting en bestaat voor een groot deel uit kalk. Door de ontstaanswijze komen regelmatig schelpjes, concentraties van fossielen en witte aders voor. Hardsteen heeft een mooie, donkere en natuurlijke uitstraling, maar is door de samenstelling wel wat zachter dan graniet en dus gevoeliger voor krassen en inwerking van zuren, zoals azijn en sinaasappelsap. juist door het gebruik en regelmatig onderhoud krijgt hardstenen blad zijn karaktestieke uitstraling.

Remodeling Tips!

With the help of our professional team of designers and contractors, anyone will be able to enhance the look of their home or office!